+ Meer informatie

Acties

1 minuut leestijd

FNV, CNV en MHP trekken voorlopig één lijn bij het voeren van acties tegen het kabinetsbeleid. Ook de christelijke vakbeweging roept de leden op aanstaande dinsdag, op Prinsjesdag, het werk te onderbreken om te luisteren naar de Troonrede. Vervolgens houden de centrales op zaterdag 5 oktober een grote demonstratieve manifestatie in Den Haag. Maar ondanks massaal verzet lijkt de race gelopen. Een meerderheid van CDA en PvdA steunt immers de aangekondigde ombuigingsplannen. Is het niet een illusie om te mikken op een omslag in de stellingname van de politiek?

Hofstede: „Kijk eens, als iemand een week geleden had gezegd dat binnen enkele dagen een intensief gesprek met het kabinet zou plaatsvinden om de waomaatregelen nog eens van alle kanten door te ploegen, hadden weinigen dat geloofd. Toch gebeurde het. Het gaat er bij mij niet in dat, als we maar voldoende duidelijk maken hoe onrechtvaardig de plannen zijn, een kamermeerderheid, die is gevormd om het kabinet overeind te houden, dit pakket zal goedkeuren".

De voorzitter benadrukt tegelijk dat het CNV de acties, althans die welke zich richten op beïnvloeding van de politiek, stopt zodra de algemene beschouwingen in de Tweede Kamer achter de rug zijn. „Als het parlement eenmaal heeft besloten, voert het CNV geen acties meer. Ik wil niet in een politieke staking terechtkomen".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.