+ Meer informatie

Grote brand hoofdkantoor van Hoechst

2 minuten leestijd

VLISSINGEN — In het hoofdkantoor van Hoechst Holland KV in Vlissingen-oost is in de nacht van maandag op dinsdag een felle uitslaande brand

heer landbouwgronden (SBL) dit jaar ontdekt. Brandweerkorpsen van Vlisheeft vastgesteld. Het gaat in de Vijf- singen, Middelburg en Borsele en de beheerenlandea pro 445 ha beheersgebied drijfsbrandweren van bedrijven in de en 311 ha reservaatsgebied. , omgeving zijn bij de bestrijding van de „.^ . X 1 , j brand ingezet. De brandweer vaft VlisUit het oogpunt van natuur en lands- gingen denkt dat de schade enkele milchap js het gebied voornamelijk van be- joenen bedraagt. In het houten kantekenis door de weidevogels en de bota- toorgebouw, dat stond in het industrienische waarden. De behjeersbepalm- terrein Sloe, lag ondermeer de adminisgen betreffen onder meer veriagmg van tratie van het bedrijf opgeslagen. Over de kunstmestgif, een vermindering van de oorzaak van de brand tast de brandde bèweidingsdruk en het later maaien, ^veer nog in het duister.

Overwerk

Een van die bezuinigingsmaatregelen heeft betrekking op de post overwerk. De korting van 50 procent op deze post waartoe minister Wiegel onlangs besloot, heeft tot gevolg dat de beschikbare sterkte in Rotterdam terugloopt met 38 personeelsleden. Vermindering van de „politiezorg" is hiervan het gevolg, aldus Vermeij.

Uitlenen van personeel, met name van ME'ers aan andere steden, kost Rotterdam ook geld. Gedurende het afgelopen jaar zijn politiemensen voor 30.000 uur ingezet in andere steden. Dit optreden wordt wel vergoed maar het ministerie betaalt niet voor agenten die intussen in Rotterdam in hun plaats worden ingezet.

Vermeij verwacht de komende tijd nog verdere besnoeiingen op zijn korps van tien procent. PvdA-fractievoorzitter J. Linthorst hierover: „Minister Wiegel deed steeds alsof hij de politie een goed hart toedraagt, maar hij kapt en besnoeit".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.