+ Meer informatie

Zoetermeer zet mes in uitgaven

1 minuut leestijd

ZOETERMEER — B en w hebben met een „heroverweging van beleid" voor 21 miljoen gulden aan plannen geschrapt. Daarmee wil het college voorkomen dat Zoetermeer bankroet en als artikel 12 gemeente aan sterke overheidscontrole onderhevig zal worden.

De oorzaak van het tekort is het teruglopen van overheidsuitkeringen. Door de stagnerende woningbouw loopt de gemeente de nogal forse bedragen van de verfijningsregel mis. Volgens wethouder E. J. Enne is dat een gevolg van de besluitloosheid van het ministerie van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening. Daardoor kan nog steeds niet met de bouw van de zesde wijk begonnen worden. De wethouder gaf bij het presenteren vrijdag jl. van de nota heroverweging van beleid ook wel toe dat Zoetermeer net als zovele gemeenten in Nederland de afgelopen jaren op te grote voet heeft geleefd. Voor de nabije toekomst staan er geen nieuwe plannen meer op stapel maar zal de grootste zorg zijn de begroting sluitend te houden. Daarvoor is het nodig dat er bij personeelsaahgelegenheden voor ruim zes miljoen gulden bezuinigd gaat worden, evenals bij financiële aangelegenheden. Voor bestuurlijke aangelegenheden, volksgezondheid en cultuur kan voor elk front een miljoen afgetrokken worden. Bij het onderwijs moet voor bijna 3,5.miljoen geschrapt worden en voor sport en maatschappelijk werk respectievelijk 900.000 en 500.000 gulden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.