+ Meer informatie

Communistische agressie in Zuid'Vietnam

1 minuut leestijd

SAIGON — De Noordvietnamese troepen zijn woensdag de stad Thuong Due in de noordelijke kuststreek in Zuid-Vletnam binnengetrokken. Volgens het militaire opperbevel in Saigon is het radiocontact met de militairen die de stad verdedigden verbroken.

De aanval op de stad begon dinsdagavond. Na Thuong Due met artillerie te hebben beschoten rukten de Noordvietnamese soldaten op en leverden man-itot-man gevechten met ongeveer 400 Zuidvietnamese soldaten. Thuong Due is een van de drie steden ten zuiden van Da Nang die de afgelopen drie weken door de Noordvietnamese troepen belegerd zijn.

Vorige week heeft Zuidivietnam in een protestnota aan de Vietcong en de internationale commissie die toezicht houdt op het bestand verklaard, dat het de verovering van districtsteden schending van het Parijse vredesakkoord beschouwt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.