+ Meer informatie

Uitbreiding kerncentrale Dodewaard

1 minuut leestijd

DODEWAARD — De Gemeenschappelijke Kernenergiecentrale Nederland te Arnhem heeft bij het college van b. en w. een aanvraag voor uitbreiding en wijziging van het afvalopslaggebouw van de kernenergiecentrale aan de Waalbandijk. De uitbreiding van dit gebouw is mogelijk na aanpassing op dit punt van de oude bebouwingsvoorschriften, behorende bij de in 1964 vastgestelde gedeeltelijke herziening van het ,,Uitbreidingsplan in hoofdzaak" voor de gemeente Dodewaard.

Deze herziening voorzag in de bouw van de kerncentrale. Thans wordt door het gemeentebestuur een plan voorbereid voor de vernieuwing van de bouwvoorschriften. In verband hiermede is het college van mening, om na verkregen machtiging van GS, met het oog op bedoelde bouwaanvrage, vrijstelling te verlenen van het nog steeds geldende „Uitbreidingsplan in hoofdzaak".

Het bouwplan ligt tot 8 oktober ter inzage op het gemeentehuis te Dodewaard. Gezien het feit dat b. en w. de bouwvergunning willen verleneri, is een stroom van bezwaren te verwachten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.