+ Meer informatie

In Zuid-Korea 73 doden door tyfoon

2 minuten leestijd

SEOEL — In het zuiden van ZuidKorea zijn gisteren zeker 73 mensen omgekomen of vermist geraakt als gevolg van de tyfoon Gladys.

De wervelstorm veroorzaakte langs de kust golven van acht meter hoogte. Door overstromingen, modderstromen en de storm werd het weg-, trein- en vliegverkeer in het zuiden van het land stilgelegd. De kerncentrale No. 4 in Kori, ten noordoosten van Pusan, werd stilgelegd omdat de storm brokstukken in het beveilingssyteem van de koeltoren blies, zo meldde het nationale persbureau Yonhap.

Zeker 15.000 mensen moesten hun huizen verlaten en 22.000 vakantiegangers werden uit voorzorg geëvacueerd van campings langs de kust. Het Nationale Centrum voor Ram• BEIROET/TEL AVIV (DPA) Enkele uren na de dood van drie proIsraëlisehe militieleden bij een aanslag in Zuid-Libanon hebben Israëlische soldaten verschillende sji'itische penbestrijding maakte bekend dat 26 mensen waren omgekomen, 16 werden vermist en zeker 60 gewond waren geraakt. Later meldde de staatstelevisie KBS dat 73 mensen dood of vermist en 70 gewond waren en dat het slachtoffertal vermoedelijk nog zou stijgen.

De snelweg van Seoel naar de belangrijkste haven Pusan was door een aardverschuiving onbegaanbaar geworden en alle binnenlandse vluchten werden afgelast. In Pusan viel gisteren 55 centimeter regen, de hevigste regenval die het weerbureau ooit heeft gemeten sinds het in 1904 werd geopend. In Ulsan, een industriestad op 30 km van Pusan, moesten verschillende bedrijven, waaronder de grootste autofabriek Hyundai, de produktie staken wegens overstromingen. dorpen beschoten. Volgens cijfers van de politie zijn daarbij zeven mensen gewond geraakt. De pro-Iraanse terreurgroep Hezbollah heeft inmiddels de aanslag opgeëist.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.