+ Meer informatie

Maleisische zorg over exorcisme

1 minuut leestijd

KOEALA LOEMPOER — De bisschoppen van Maleisië hebben een dezer dagen een gesprek gehad met leiders van de beweging voor charismatische vernieuwing over het probleem van het exorcisme (geestuitdrljverij).

Vroeger werd een priester met een speciale opdracht van de bisschop hiervoor aangewezen. De laatste tijd wordt exorcisme bedreven door iedereen die zich hiertoe geroepen voelt.

Op de bijeenkomst is afgesproken dat de bisschoppelijke adviseur van de charismatische vernieuwing, bisschop Soter Fernandez, pastorale richtlijnen zal opstellen. Deze worden in augustus gepubliceerd.

Aartsbisschop Chung van Kuching sprak de vrees uit dat te veel nadruk op exorcisme schadelijk voor de charismatische beweging zou zijn. De mensen zouden de indruk krijgen dan charismatici geobsedeerd zouden zijn door het kwade.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.