+ Meer informatie

Verre-toekomstauto

1 minuut leestijd

Op de autotentoonstelling in Geneve heeft Ford een prototype laten zien van een auto zoals die waarschijnlijk in de verre toekomst op de markt zal komen. Het is een geheel nieuw gevormde auto met drie wielen en twee zitplaatsen achter elkaar. Het verbruik van de auto is bijzonder gunstig en bedraagt in stadsverkeer één liter op 33 kilometer. Dit lage verbruik is mogelijk door de zeer kleine 175 cc luchtgekoelde motor van één cilinder. Deze motor levert 18 pk en is boven het achterwiel gemonteerd. Eventueel kan de ééncilindermotor vervangen worden door een elektromotor of een andere energiebesparende krachtbron die Ford nog aan het ontwikkelen is.

Het prototype van Ford heeft een zeer aërodynamische vormgeving. Om kieren en spleten zoveel mogelijk te vermijden heeft de wagen geen deuren. Om in te stappen moet het gehele bovenstuk naar voren geklapt worden. Van het comfort moet men zich niet teveel voorstellen; Van de drie wielen zijn alleen de voorste twee voorzien van veren. Het achterste wiel zit vast aan het onderstel gemonteerd. Het gewicht van de hele auto bedraagt slechts 350 kg. Zo gaat de auto er in de toekomst uitzien volgens Ford,

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.