+ Meer informatie

Aluminium

1 minuut leestijd

Aluminium kan het inwendige van onze cellen beschadigen, zo blijkt uit onderzoek van het Toxicologisch Instituut van de Rijksuniversiteit Leiden. Uit proeven met ratten is gebleken dat een oplopende dosering aluminium de zenuwuitlopers van embryonale rattenzenuwcellen aantast.

Het is al langer bekend dat aluminium voor ons menselijk lichaam een giftige stof is. Al tien jaar geleden werd ontdekt dat er bij patiënten met de ziekte van Alzheimer sprake was van een aluminium-neerslag in de hersénen. De ziekte van Alzheimer is een ernstige vorm van dementie die al op middelbare leeftijd de kop kan opsteken.

Epidemiologisch onderzoek in Noorwegen en .Engeland wees uit dat er een verband bestaat tussen het aluminium-gehalte in het drinkwater en de frequentie waarmee de ziekte van Alzheimer optreedt. Veel mensen kookten vroeger ook in aluminiumpannen, waardoor vooral in combinatie met bepaalde groentezuren alumi

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.