+ Meer informatie

Boskoop moet veel geld reserveren voor wegen

Beheersplan spreekt over miljoenen guldens

2 minuten leestijd

BOSKOOP - Als de gemeente Boskoop weer zeker wil zijn van een goed wegennet, dan zullen er miljoenen guldens meer beschikbaar moeten komen dan de gemeente op dit moment in haar meerjarencijfers heeft geraamd. Deze conclusie mag getrokken worden uit de stukken van het rationeel wegbeheersplan, dat de komende maanden in Boskoop besproken gaat worden.

In de begroting vor 1987 heeft d« gemeente negen ton geraamd voor het onderhoud van de Boskoopse wegen. Daarvan zal naar schatting een tiende gedeelte nodig zijn voor noodmaatregelen op plaatsen waar de situatie niet langer acceptabel is. Voor klein onderhoud is ook nog eens een tiende deel nodig, zodat er in feite nog maar ruim zeven ton voor normaal onderhoud beschikbaar blijft. slechts vier ton over. Gezien de onderhoudstoestand van het wegennet is dat niet veel.

Het rationeel wegenbeheersplan geeft een aantal varianten van kostenplaatjes voor het Boskoopse wegennet-onderhoud. De eerste variant geeft aan wat er aan de wegen zou moeten gebeuren zonder dat er financiële of technische belemmeringen zouden zijn. Dan zou er gemiddeld over de komende tien jaar bijna twee miljoen gulden nodig zijn. Daaruit blijkt dat als de gemeente doorgaal •op de ingeslagen weg, het achterstallig onderhoud steeds groter wordt. Bovendien zal het beschikbare geld steeds meer gebruikt moeten worden voor noodmaatregelen.

Een andere variant gaat uit van de realiteit dat er in 1987 slechts drie en een halve ton beschikbaar is voor het onderhoud. De jaren daarop zal dan in ieder geval anderhalf miljoen beschikbaar moeten zijn.

Alle vijf de varianten tonen aan dat Boskoop heel veel geld zal moeten vrijmaken voor zijn infrastructuur. Het Boskoopse bedrijfsleven benut de wegen intensief.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.