+ Meer informatie

Uitstel van militaire dienst voor werkende jongeren

2 minuten leestijd

Ook Toor werkende Jongheren is onder bepaalde voorwaarden en om verschillende redenen uitstel, dus later opkomen, van militaire dienst mogfeiyk: • Als je beroepsopleiding of je studie doorkruist wordt door de militaire dienst en dit schadelijk is voor je toekomst, kan je uitstel vragen: — als je een opleiding volgt volgens de wet op het leerlingwezen; — als je een opleiding volgt op een avondlyceum, mits je die studie bent begonnen in het jaar waarin je achttien werd en bovendien de vooropleiding die je hebt gehad en de vorderingen die je in de opleiding maakt, een vlot en succesvol verloop van die studie beloven; — als je een studie volgt aan een andere avondschool, mits het om een opleiding gaat die gewoonlijk aan een dagschool wordt gevolgd. In dit geval moet je het aan de opleiding verbonden examen uiterlijk afleggen in het jaar waarin je twintig wordt. Wil je voor avondstudie uitstel krijgen, dan moet je daar in ieder geval enkele avonden per week op een school mee bezig zijn. Andere redenen om uitstel te krijgen kunnen zijn: • dat je, broer die in hetzelfde bedrijf werkt als jij, al in militaire dienst is, waardoor je tijdelijk onmisbaar bent. • dat je vader wegens ziekte of ongeval enige tijd niet kan werken.

De ambtenaren op het gemeentesecretarie zullen over de mogelijkheden graag (kosteloos) nadere voorlichting geven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.