+ Meer informatie

Dollar cent hoger

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (UCN/ANP) De koers van de Amerikaanse dollar is vanmorgen ruim een cent hoger geopend. Op de wisselmarkt in Amsterdam werd om 10.00 uur ƒ 1,8900 genoteerd tegen een slotkoers van ƒ 1,8765 gisteren.

De valutahandel was in afwachting van de uitkomst van de tweewekelijkse' vergadering van de Bundesbank. Een verhoging van de rentetarieven door de Duitse centrale bank wordt niet verwacht. Bij een hogere rente zou de mark, met in zijn kielzog de gulden, ten opzichte van de dollar aantrekkelijker worden voor beleggers.

De koers van het pond sterling lag om 10.00 uur op ƒ 3,3585, iets hoger dan de slotkoers van ƒ 3,3555 gisteren. Ook de goudprijs boekte een bescheiden winst. Op de markt in Zurich werd geopend op 361,75 dollar per ounce (31,1 gram) in vergelijking met een slotprijs van 361,20 dollar gisteren.

Op de Londense effectenbeurs kwam vanmorgen weinig verandering in de koersen. De Financial-Times-index van 100 aandelen was een half uur na de opening 3,8 punten hoger op 2.548,8.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.