+ Meer informatie

Woningruil in vakantie aan te bevelen!

2 minuten leestijd

Waar twee ruilen moet er één huilen, zo luidt een bekend gezegde. Inderdaad zal misschien iedereen wel eens zo'n situatie hebben meegemaakt, maar in zijn algemeenheid lijkt mij deze uitspraak te sterk. Het succes van ruilbeurzen bewuijst dat je elkaar met een uitwisseling ook heel goede diensten kunt bewijzen. Nu de vakantietijd weer voor de deur staat wijs ik u graag op de goede ervaringen die mijn vrouw en ik, maar ook diverse vrienden van ons, hebben met het ruilen van ons woonhuis voor één of meer weken.

Bij een ruiling ben je niet alleen heel voordelig uit, maar profiteer je ook van alle voorzieningen die in een normaal huis aanwezig zijn. Dat is nu eenmaal heel wat meer dan je tegenkomt in een hotel, een pension, of een vakantiehuis. Wel is het aan te bevelen om te ruilen met een gezin dat in ieder geval qua samenstelling op het uwe lijkt. Meestal zijn de huizen van ons ouderen wat betreft inrichingen en slaapgelegenheden niet zo geschikt voor een gezin met kleine kinderen. Ook dienen er afspraken te worden gemaakt over bijvoorbeeld het gebruik van beddegoed en telefoon.

Ook voor het gebruik van specerijen, sauzen en andere kleine zaken kun je afspreken die van elkaar te gebruiken. Dat voorkomt veel gesjouw. Een voordeel van het ruilen van uw huis in de vakantie is ook dat er voor uw bloemen en planten wordt gezorgd. Ook tegen een poes of een paar vogeltjes hebben de meeste ruilers geen bezwaar. Bovendien is het in deze tijd van toenemende criminaliteit ook maar beter dat uw huis bewoond wordt. Ten slotte: ik wil helemaal niet discriminerend doen ten opzichte van adverteren in allerlei kranten, maar voor woningruil kunt u toch het beste terecht in het Reformatorisch Dagblad. Daar zijn veel redenen voor aan te geven die met uw manier van leven, maar ook met de zondagse kerkgang te maken hebben.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.