+ Meer informatie

Smit int. naar beurs

3 minuten leestijd

De certificaten van aandelen van ismit Internationale NV, die bestaat uit de fusie tussen Smit Internationale (bestaande uit L. Smit en Co's Sleepdienst NV en NV Internationale Sleepdienst Maatschappij), Smit-Lloyd en Smit-Spido BV zullen op de Amsterdam effectenbeurs worden genoteerd. ,,Het is niet onwaarschijnlijk dat dit in de eerste helft van 1977 gaat gebeuren".

Dit werd gezegd op een buitengewone vergadering van Smit Internationale, waarin de aandeelhouders met algemene stemmen akkoord gingen met een statutenwijziging, die de voorgestelde fusie mogelijk maakt.

In Smit Internationale NV, die ca. 2.800 werknemers telt, krijgen NV Nederlandse Scheeoyaart Unie en Vigilanter Holding BV ieder een belang van 40 pet in ruil voor hun belangen in Smit-Lloyd, Smit-Spido en Internationale Sleepdienst Maatschappij. De resterende 20 pet zal in handen van derden zijn. De aandelen krijgen een nominale waarde van ƒ20,

De nieuwe onderneming krijgt een maatschappelijk kapitaal van ƒ 200 min, waarvan ca. ƒ 72 min geplaatst zal zijn, deels via plaatsing van aandelen Smit Internationale NV bij d NSU en Vigilanter voor hun inbreng, een emissie van bijna ƒ 2,5 min tegen 1700 pet en een herkapitalisatie van 200 pet.

De emissie is alleen voor aandeelhouders van de betrokken ondernemingen. De toewijzing zal geschieden naar rato van het aandelenbezit. NSU en Vigilanter hebben zich bereid verklaard bij een eventuele mislukking van de emissie de aandelen tijdelijk te kopen, aldus het lid van de raad van commissarissen van Smit Internationale, mr. H.N. Wakkie.

Houders van aandelen NV Internationale Sleepdienst Maatschappij kunnen hun stukken omruilen voor aandelen Smit Internationale NV in de verhouding ƒ 20 nominaal Internationale Sleepdienst Maatschappij voor ƒ 60 nominaal Smit Internationale NV. Deze omwisselingsverhouding geldt ook voor de inbreng van het belang van Vigilanter en NSU in Internationale Sleepdienst Maatschappij, zo werd gezegd.

Aandeelhouders van L. Smit en Co's Sleepdienst kunnen hun stukken omwisselen in aandelen Smit Internationale in de verhouding nominaal ƒ 1000 aandelen L. Smit en Co's Sleepdienst voor ƒ 3.000 nominaal aandelen Smit Internationale als onderdeel van de herkapitalisatie ten laste van de flscaal erkende agioreserve.

De voorzitter van de hoofddirectie van Smit Internationale, P.E.E. Kleyn van Willigen, zei dat de itiettowinst van Smit Intemtitionalir%vOude stijl", dus zonder Smit-Lloyd en Smit-Spido, in het op 30 september eindigende boekjaar 1975-1976 hoger zal zijn dan die over 1974-1975, toen ƒ 21,9 min werd verdiend. „Het zou tegenvallen indien de nettowinst minder dan 15 pet hoger was". Over het komende boekjaar wilde de heer Kleyn van Willigen geen voorspelling doen, zo zei hij.

Volgens de heer H.J.E. van Beuningen, lid van dé raad van commissarissen van Smit Internationale en tevens president-commissaris van de Vigilanter Groep, had de nu nieuw gevormde onderneming „enorme groeikansen", hetgeen ook de reden was dat Vigilanter met de fusie heeft ingestemd.

De aandelen van Vigilanter, waarin de familie Van Beuningen een groot belang heeft, zullen ook op de Amsterdamse effectenbeurs worden genoteerd. Wanneer kon de heer Van Beuningen niet zeggen. Mede hierdoor is de toekomstige financiering voor Smit Internationale NV verzekerd, zo antwoordde hij desgevraagd op een vraag of Vigilanter de benodigde investeringen van Smit Internationale in de toekomst zou blijven financieren.

Als Vigilanter op de beurs genoteerd is, krijgen beleggers via Vigilanter ook een belang in Smit Internationale, zo merkte de heer Van Beuningen op.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.