+ Meer informatie

Doorbraak in aidsonderzoek

1 minuut leestijd

TILBURG - Nederlandse en Belgische onderzoekers hebben een nieuwe en uiterst werkzame reeks anti-aidsstoffen ontdekt. De nieuwe stoffen zijn veel effectiever dan de bestaande middelen tegen de ziekte. Het zal echter nog even duren voordat een geneesmiddel op basis van de pas ontdekte stoffen beschikbaar is.

Dit maakte Janssen Pharmaceutica in Tilburg gisteren bekend. Het onderzoek dat tot de ontdekking leidde, werd verricht door medewerkers van Janssen Research Foundation in het Belgische Beerse en het Rega Instituut voor Medisch-Wetenschappelijk Onderzoek van de Katholieke Universiteit in Leuven. De nieuwe stoffen worden beschreven in het eerstkomende nummer van het toonaangevend wetenschappelijk tijdschrift Nature.

De onderzoekers spreken over een geheel nieuwe chemische klasse stoffen die in geen enkel opzicht verwant zijn aan welke andere antivirale stof dan ook. Het zijn afgeleiden van een zogenoemde tibo-verbinding.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.