+ Meer informatie

Stop subsidie Polisariocomité

1 minuut leestijd

DEN HAAG — De Marokkaanse regering wil, dat minister De Koning (Ontwikkelingssamenwerking) de subsidie aan het Nederlands Polisario-comité intrekt of deze actiegroep opheft. De Marokkaanse ambassadeur in ons land, Hassan Fassi Fihri, heeft dit verzoek van zijn regering maandag overgebracht in een onderhoud met De Koning, zo heeft de Marokkaanse ambassade eerst woensdag bekend gemaakt.

De ambassadeur heeft De Koning erop gewezen, dat zijn regering de subsidie aan het Polisario-comité als een „onvriendelijke daad" jegens Marokko beschouwt. Intrekking van de subsidie of opheffing van het comité zou in het belang zijn van de goede betrekkingen tussen Nederland en Marokko, zo zei de ambassadeur.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.