+ Meer informatie

Geen hulp China voor Sihanoek

1 minuut leestijd

PEKING — Het voormalige staatshoofd van Cambodja, prins Norodom Sihanoek, heeft dinsdag op een persconferentie in Peking gezegd dat China nog niet bereid is hem de door hem gevraagde militaire hulp te verlenen voor het aanvoeren van een anti-Vietnamees verenigd front in zijn vaderland.

Sihanoek zei dat Huang Hua, de Chinese vice-premier en minister van buitenlandse zaken, hem maandag in een twee en een half uur durend gesprek gezegd had dat China niet bereid is met hem „praktische problemen" op te lossen.

De Chinezen hopen dat hij zo snel mogelijk een verenigd front vormt maar wilden zijn verzoek om militaire hulp voor zijn persoonlijk leger in het grensgebied tussen Cambodja en Thailand niet bespreken.

De prins zei ook te proberen hulp van de VS te krijgen maar daar niet veel van te verwachten. Sihanoek was drie dagen geleden uit ballingschap in NoordKorea in Peking aangekomen. Hij is van plan begin mei een tweede besprekingsronde te houden met de pro-Chinese leider van de rode Khmer, Khieu Samphan. Daarna vertrekt hij op 20 mei naar Frankrijk en reist hij mogelijk later door naar de VS.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.