+ Meer informatie

Brandbommen in metro Londen

1 minuut leestijd

LONDEN (RTR) - De veiligheidsdienst van de metro in Londen heeft vanmorgen alle ondergrondse treinen en stations doorzocht nadat in een treinstel drie brandbommen waren gevonden.

Dat verklaarde een woordvoerder van Scotland Yard. Hij zei dat er „een grote kans" is dat de bommen waren geplaatst door terroristen.

De politie sloot een metrodepot af in Hammersmith, in West-Londen, nadat de drie bommen waren ontdekt in een treinstel die daar stond geparkeerd. Metroreizigers zijn gewaarschuwd bedacht te zijn op verdachte pakketjes.

Het verboden Ierse Republikeinse Leger (IRA), dat zich verzet tegen het Britse bestuur in Noord-Ierland, plaatste eerder dit jaar een bom in het Victoria-station in Londen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.