+ Meer informatie

Wet en Evangelie

1 minuut leestijd

De beginselen der bekering moeten onderscheiden worden. Sommige zijn beginselen van voorbereiding, sommige zijn beginselen van samenstelling. De beginselen van voorbereiding zijn zodanige, die de weerspanniigheid van 's mensen natuur tenonder brengen, temmen en onderwerpen, zonder enigszins een verandering te maken. Van dit soort zijn de beschuldigingen van het geweten door de bediening der Wet. vreze en verschrikkingen die daaruit ontstaan, verslagenheid van hart, welke is het beseffen van Gods toorn tegen de zonde. Nu, deze en dergelijke sluit ik buiten. Want hoewel zij voorafgaan om een zondaar voor te bereiden tot zijn volgende bekering, toch zijn het geen genaden van God, maar vruchten zowel van de Wet, die daar is de bediening des doods, alsook van een beschuldigend geweten. Beginselen van samenstelling noem ik die inwendige bewegingen en neigingen van Gods Geest, die daar volgen op het werk der Wet op het geweten en die daar ontstaan uit de overdenking van het Evangelie, hetwelk gerechtigd en eeuwig leven door Christus belooft; uit welke bewegingen, de bekering van een zondaar ontstaat, en uit welke zij bestaat.
W. Perkins ("Mosterdzaadje")

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.