+ Meer informatie

Nobelprijs voor medicijnen naar twee Duitsers

1 minuut leestijd

STOCKHOLM (AP) - De Nobelprijs voor geneeskunde en fysiologie is gisteren toegekend aan de Duitse celbiologen Erwin Neher en Bert Sakmann.

De twee wetenschappers werden door de Zweedse Academie van Wetenschappen onderscheiden voor hun baanbrekende onderzoek naar de functie van ionenkanalen in de celwand. De 47-jarige Neher is werkzaam bij het Max Planck-Instituut voor biofysische chemie in Göttingen. Zijn 49-jarige collega en vriend Sakmann is verbonden aan het Max Planck Instituut voor geneeskundig onderzoek in Heidelberg. Beide biologen, die bij hun onderzoek nauw met elkaar samenwerken, bleken zeer verrast over de prijs. Het onderzoek van beide celbiologen heeft geleid tot een beter inzicht in het functioneren van de cel, hetgeen weer heeft geresulteerd in beter begrip van ziekten als diabetes, taaislijmziekte, aandoeningen aan hart- en bloedvaten en epilepsie. krijgen. Dat is een negatieve ontwikkeling en stimuleert slechts de arrogantie van de macht". Om het dagblad Publico te citeren: de polarisatie in Portugal is „voltooid".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.