+ Meer informatie

Brandt roept leden partij tot de orde

1 minuut leestijd

BONN — De voorzitter van de Westduitse sociaal-democratische partij, WUIy Brandt, en fractieleider Herbert Weimer hebben dinsdag, een dag voor de reis van Bondskanselier Helmut Schmidt naar Amerika, hun partijgenoten opgeroepen zich te houden aan het besluit dat het partijcongres in december 1979 heeft genomen wat betreft de stationering van kemrafcetten voor de middelgrote afstand.

Het congres besloot tot ondersteuning van het NAVO-besluit om die raketten op te stellen, terwijl tevens de Sovjet-Unie zou worden uitgenodigd tot ontwapeningsonderhandelingen. Brandt zei dat er veel van Schmidts bezoek aan de VS afhangt, omdat er geen behoorlijk alternatief voor onderhandelingen is. Wehner verklaarde, dat het dubbele NAVO-besluit de twee supermogendheden dwingt tot serieuze besprekingen. Volgende week dinsdag, na de terugkeer van Schmidt, wordt in de Bondsdag over het veiligheidsbeleid gepraat.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.