+ Meer informatie

Vorstelijk

1 minuut leestijd

Op 12 juni bracht koningin Beatrix een streekbezoek aan Zuidoost-Friesland. Ze bezocht onder andere het asielzoekerscentrum in Drachten. Ook maakte ze een ritje in een landauer, getrokken door vier Friese paarden. Met een vaartocht over het riviertje De Linde bij Wolvega werd het streekbezoek afgesloten. In diezelfde week opende de Koningin in Leiden de nieuwe behuizing van het onderzoeksinstituut Rijksherbarium/Hortus Botanicus. Het gebouw is vernoemd naar de Nederlandse botanicus Van Steenis.
Woensdag 21 mei verrichtte koningin Beatrix in Rotterdam de officiële opening van het Humanitas Bergweg complex. Het uitgangspunt van dit complex is dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen in hun vertrouwde omgeving, ook wanneer zij hulp behoeven. Prinses Margriet was die maand eveneeens in Rotterdam. Ze verrichtte daar de officiële opening van het revalidaticentrum Rijndam.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.