+ Meer informatie

AMSTERDAM

1 minuut leestijd

Rond de 1600 mensen hebben zaterdag meegedaan aan een fietsmanifestatie van Amsterdam Fietst, een actiegroep die bestaat uit leden van Milieudefensie, Stop de Kindermoord en de ENFB. De actie was bedoeld als ondersteuning voor het pleidooi voor een autovrije binnenstad.

De organisatie was, aldus een woordvoerder, licht teleurgesteld over de opkomst. Men had eigenlijk jOp minstens 3000 deelnemers gerekend.

Na afloop van de fietstocht door de stad, op zaterdag vanwege het vele autoverkeer een hachelijke onderneming, werden er aanmoedigings- en afkeuringsprijzen uitgedeeld op het Beursplein. Amsterdam Fietst heeft dit jaar de „roestige kraaiepoot" toegekend aan de afdeling Amsterdam van de FNV „vanwege haar onverbiddelijk pleidooi vóór een tweede Coentunnel en andere auto-aantrekkende voorzieningen".

De deelraad De Pijp kreeg een verkeersbod met de tek«t "Auto's de Pijp uit" vanwege diverse fietsvriendelijke maatregelen en de Amsterdamse verkeer- en milieuwethouder R. ten Have kreeg een reuzenbezem overhandigd om de binnenstad mee schoon te houden. Bij die gelegenheid deed de wethouder de belofte dat de deelnemers aan de demonstratie volgend jaar in ieder geval zonder gevaar voor eigen leven vanaf het Centraal Station naar de Dam kunnen rijden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.