+ Meer informatie

Spookrijder na klopjacht gearresteerd

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (ANP) - De politie in Amsterdam heeft gisteren na een wilde achtervolging een 33-jarige Duitse man aangehouden die verscheidene aanrijdingen had veroorzaakt en aan het spookrijden was.

Daarbij is niemand gewond geraakt. Dat heeft de politie bekendgemaakt. De problemen begonnen op de Nieuwe Leeuwarderweg toen de man aan het spookrijden was in de richting van de U-tunnel. Een politie-motorrijder die de man wilde stoppen, werd vervolgens omver gereden. De agent bleef ongedeerd, maar zijn motor werd compleet vernield. De chauffeur werd enige tijd later gesignaleerd op de ringweg A10, waarna een achtervolging volgde door verscheidene politiewagens. Tijdens de achtervolging vonden verschillende aanrijdingen plaats. De man negeerde diverse stopsignalen van de politie. Ter hoogte van de Weespertrekvaart gooide hij plotseling het stuur om en reed zijn achtervolgers recht tegemoet. Daarop werd hij klem gereden door de politie. De man weigerde uit de auto te komen, waarna de politie de ramen insloeg en hem arresteerde.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.