+ Meer informatie

Burgemeester Staphorst op stap met raadsleden

2 minuten leestijd

STAPHORST. Om de gemeente Staphorst te leren kennen gaat burgemeester Segers met alle zeventien raadsleden afzonderlijk een dag op stap. De lokale politici mogen zelf een programma samenstellen.

De nieuwe burgervader, die op 1 september zijn voorganger Alssema opvolgde, geniet van zijn omzwervingen. Soms gaat hij met raadsleden mee naar hun werk, soms naar een plek binnen of buiten de gemeente waar herinneringen liggen of naar een bijzonder bedrijf.

Niet zelden gaat zijn vrouw Anneke mee en regelmatig schuift de burgemeester aan bij het avondeten in het gezin van een raadslid om mee te eten en mee te praten. Wat bespreken ze aan tafel? Wat houdt hen bezig? „Mijn doel is de raadsleden en de gemeente te leren kennen. Ik ben voorzitter van de gemeenteraad en ik wil weten wie ik voorzit, wat de mensen beweegt en belangrijk vinden.”

Niet zelden komt hij op interessante plekken in de gemeente Staphorst terecht. Zo nam een raadslid uit Rouveen hem mee naar het bedrijf van een dochter en een schoonzoon, die zeer duurzaam werken.

De volgende stap is het bezoeken van fractievergaderingen van de raadsfracties in de gemeenteraad van Staphorst. Segers vraagt de partijen of hij ze mag bijwonen. „Zo leer ik de fracties en de steunfracties kennen en leer ik wat er speelt. Dat is belangrijk voor mijn beeldvorming.”

Segers, die lid is van de ChristenUnie, bezoekt net als Alssema ook alle kerken in de gemeente Staphorst. Daarnaast gaat hij elke woensdag naar de weekmarkt om met mensen te praten. Hij is bezig zijn huis in Bergambacht te verkopen. Ondertussen woont hij in een tijdelijke woning in Staphorst. Als het huis is verkocht, gaat hij op zoek naar een optrekje in de gemeente Staphorst. Samen met zijn echtgenote. „Ik heb nu een latrelatie.”

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.