+ Meer informatie

Winst Unilever vrijwel gelijk

OMZET IN GELD IN DERDE KWARTAAL 12% HOGER

2 minuten leestijd

ROTTERDAM — De totale verkopen van Unilever over de gehele wereld zijn in het derde kwartaal van het vorig jaar, in geldswaarde geste-

gen met 12 procent van ƒ 10.736 miljoen Uemeten in hoeveelheden nam de omzet met 2,5 procent toe. Uit de drie procent hogere bedrijfswinst vaïi ƒ746 miljoen (vorig jaar ƒ727 miljoen) resulteerde een nagenoeg gelijk gebleven winst van ƒ6,35 (vorig jaar ƒ6,37) per gewoon aandeel Unilever van ƒ 20,-.

Van de netto-winst ten bedrage van ƒ354 miljoen (vorig jaar ƒ355 miljoen) is ƒ 8 miljoen toe te schrijven aan de hogere koers van het pond sterling. In de eerste negen maanden van dit jaar stegen de verkopen met 11 procent tot ƒ 35.452 miljoen (ƒ31.828 miljoen) en de bedrijfswinst met 6 procent tot ƒ2.122 miljoen (ƒ2.008 miljoen). De netto-winst en de winst per aandeel gingen met vijf procent omhoog van ƒ960 miljoen tot ƒ 1.008 miljoen en van ƒ 17,23 tot ƒ 18,09.

Zonder de extra stijging met ƒ 34 miljoen door veranderingen in wisselkoersen zou dit volgens Unilever twee procent zijn geweest. tot ƒ 12.018 miljoen.

EUROPA

In Europa had de produktgroep margarine, oliën en vetten vooral als gevolg van de betere marges bij de fabrieken een uitstekend kwartaal. Bij de meeste bedrijven op het gebied van consumentenartikelen was de gang van zaken in het derde kwartaal in Europa redelijk. De resultaten van de overige activiteiten, in het bijzonder chemische produkten en papier, kunststoffen eti verpakkingsmateriaal waren echter lager.

FORS

De totale bedrijfswinst in Europa lag het derde kwartaal beneden het resultaat van het vorig jaar toen de overdracht van supermarktactiviteiten in Engeland voor een forse winst zorgde. In Noord-Amerika waren de resultaten in het derde kwartaal van dit jaar enigszins beter dan die in de vergelijkbare periodes van 1979.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.