+ Meer informatie

Reinigingsrechten Goedereede hoger

1 minuut leestijd

GOEDEREEDE — Inwoners van de gemeente Goedereede gaan in 1992 fors meer betalen aan reinigingsrechten. Huishoudens van twee of meer personen komen 100 gulden per jaar hoger uit. De gemeenteraad moet dit collegevoorstel morgenavond goedkeuren.

Volgens B en W zijn de kosten van de gemeentereiniging explosief gestegen. Dat komt met name door de stijging van de AVR-tarieven. Die gaan -waarschijnlijk- van 90 gulden naar 140 gulden per tof). In september is het definitieve bedrag bekend. In totaal krijgt de gemeente te maken met een kostenstijging van bijna 400,000 gulden. Omdat Goedereede op het standpunt staat dat de reinigingsrechten 100 procent dekkend moeten zijn, gaan de tarieven flink omhoog.

Alleenstaanden betalen nu 114 gulden; volgend jaar wordt dat 205 gulden. Gezinnen gaan van 125 naar 225 gulden.

De commissie financiën heeft op 15 augustus al een positief advies gegeven. Morgenavond moet de gemeenteraad een definitief besluit nemen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.