+ Meer informatie

Kamerlid komt op voor schildpadjes

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Het Tweede-kamerlid voor de PvdA De Graaf heeft staatssecretaris Wallis de Vries van CBM vrijdag schriftelijk gevraagd de handel in schildpadden van minder dan tien centimeter te verbieden.

Uit het tijdschrift „Het aquarium" heeft De Graaf opgemaakt dat er jaarlijks 1 miljoen jonge roodwangschildpadjes worden ingevoerd in Nederland, die op een enkele na allemaal doodgaan.

Een maand geleden vroeg De Graaf om bescherming van de schildersmossel, omdat de al wel beschermde bittervoorn die als middel tot voortplanting gebruikt. Wallis de Vries heeft daarop deze week geantwoord dat hij zal bezien of de schildersmossel bij algemene maatregel van bestuur ook tot beschermde diersoort moet worden uitgeroepen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.