+ Meer informatie

Vlaardingen wil toch bos/huizen in polder

In beroep bij Kroon tegen Rijnmond

2 minuten leestijd

VLAARDINGEN — De gemeente Vlaardingen heeft een beroep ingesteld bij de Kroon tegen het dagelijks bestuur van het Openbaar Lichaam Rijnmond inzake haar onthouding van goedkeuring van het bestemmingsplan Broekpolder.

Kernpunt van deze afwijzing van het Vlaardingse bestemmingsplan Broekpolder is dat Rijnmond een sterke voorstander is van woningbouw en dat de gemeente Vlaardingen denkt aan bebossing en/of woningbouw. Zij heeft daartoe gekozen voor een zogenaamde dubbelstemming: „Bos- en Woondoeleinde". Dit in I)et kader van het creëren van een wervend (aantrekkelijk) woonmilieu, waarbinnen' na 1 januari 1986 eventueel woningen kunnen worden gebouwd. Rijnmond daarentegen wil Vlaardingen verplichten om de Broekpolder vol te bouwen. In het bezwaarschrift voeren b en-w van Vlaardingen aan dat de door Rijnmond geplande toename van het aantal woningen in Vlaardingen .niet per definitie in de Broekpolder moet plaatsvinden. Zij denkt dat aan deze behoefte voldaan kan worden door het afbouwen van Holy-Noord en door de bebouwing van de open plekken in de Vlaardingse binnenstad.

Vernietiging

Afhankelijk van het slagen van deze plannen zal Vlaardingen in 1986 dan besluiten in hoeverre de Broekpolder nog bebouwd moet worden. Aan het eind van het uitvoerige bezwaarschrift van de gemeente Vlaardingen wordt de Kroon nadrukkelijk verzocht om het besluit van het dagelijks bestuur Rijnmond te vernietigen om zodoende alsnog goedkeuring te hechten aan het bestemmingsplan Broekpolder.

Bij de begrotingsbehandeling in het begin van dit jaar wordt het college door de raad op zijn verantwoordelijkheid gewezen. Met een motie werd b en w opgedragen Wostica met een brief tot inkeer te roepen. Alleen de WD'er B. Breitbarth was gisteravond van mening dat de brief tot een methodenstrijd zou voeren waarbij de huurders het slachtoffer zullen zijn. Hij stelde dat schimmelvorming ontstaat bij een bepaalde manier van bewoning. Daarvoor kunnen niet alle huurders aansprakelijk worden gesteld in de vorm van een huurverhoging die de isolatie met zich meebrengt. .

Daarom stelde hij de raad met een motie voor de brief ongedaan te maken. D'66-fractievöorzitter G. Derksen diende daarentegen een motie in waarin de Wostica een ultimatum werd gesteld. De woningstichting zou binnen een maand voorstellen hebben te doen over de te .Wezen methoden van buitenisolatie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.