+ Meer informatie

Barbados levert Biggs niet uit

1 minuut leestijd

BRIDGETOWN — Het hooggerechtshof van Barbados heeft donderdag een uitwijzingsbevel tegen de Britse treinrover Ronald Biggs vernietigd en hem op vrije voeten gesteld.

Twee weken tevoren had een lagere gerechtelijke instantie bepaald dat aan een Brits uitleveringsverzoek moest worden voldaan. Biggs werd vorige maand uit Brazilië ontvoerd en met een jacht naar Barbados gebracht waar hij wegens illegale binnenkomst in hechtenis werd genomen.

Hij verbleef reeds lange tijd in Brazilië. Hij vluchtte in 1965 uit Engeland na te zijn ontsnapt uit de gevangenis van Wandsworth in Londen, waar hij een straf van 30 jaar uitzat wegens zijn aandeel in wat genoemd wordt de „grote treinroof" in 1963.

Na zijn vrijlating begaf de 52-jarige Biggs zich direct naar de ambassade van Brazilië. Dit land dat geen uitleveringsverdrag met Engeland heeft, had geprotesteerd tegen de voorgenomen uitlevering van Biggs.

Biggs verklaarde opgetogen te zijn over zijn vrijlating. Hij zei zo snel mogelijk naar Brazilië te willen terugkeren naar zijn zesjarige zoon Michael. In Eio de Janeiro heeft Biggs een flat.

De Londense autoriteiten hebben de beslissing van Barbados zeer sportief opgenomen en beschouwen de zaak als afgehandeld.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.