+ Meer informatie

Puzzel 236

2 minuten leestijd

Oom Rien! In 1 Koningen 21 gaat het om vier mensen: Achab, Izebel, Naboth en Elia. Het is het treurige verhaal van de moord op Naboth, omdat hij de tuin van z'n vader niet mocht verkopen van de Heere en het daarom ook niet wilde.

Nu vind je hieronder vijftien zinnen, die allemaal over de vier mensen gaan over wie ik het net had. De bedoeling is dit: schrijf naast elkaar op: Achab — Elia — Naboth — Izebel. Lees elke zin voor jezelf op en kijk wie van de vier het doet of zegt. Om een beetje te helpen: als je denkt: zin 1 hoort bij Achab, dan zet je onder de naam Achab: zin 1. Hoeven we dan niet alle zinnen helemaal over te schrijven, oom? Nee, dan wordt het een schrijfles! Je hoeft alleen maar de nummers onder de namen te zetten. Iedereen gesnapt? 1. Het zou mooi zijn, als ik die wijngaard kon kopen; hij ligt vlak bij mijn huis. 2. Ik mag absoluut niet de tuin van mijn voorvaderen verkopen. 3. Ben jij nou een koning? Wees een beetje vrolijker; ik zal wel zorgen, dat je de tuin krijgt. 4. In de brieven stond: Neem Naboth gevangen, beschuldig hem vals en laat hem stenigen. 5. Niemand geloofde hem; hij werd ter dood veroordeeld en met stenen doodgegooid. 6. Ziezo, nu kun je opstaan en naar Naboths tuin gaan; de man is dood. 7. Meteen stond hij van z'n bed op om z'n nieuwe bezit te gaan bekijken. 8. In de tuin wachtte een bekend man Achab op. 9. Hebt gij mij gevonden, o, mijn vijand ? vroeg hij met haat in zijn stem. 10. God zal u straffen en uw hele familie uitroeien. 11. \Jvf familie zal het net zo slecht gaan als de familie vanjerobeam. 12. De honden zouden later het lichaam opeten. 13. O, o, wat schrok hij; hij scheurde zijn kleren en boog zich voor God. 14. De Heere zei tegen hem: Ik zal de straf over Achab uitstellen. 15. Hij was de meest goddeloze koning van Israël.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.