+ Meer informatie

RPF/GPV en SGP tegen vlaggen op zondag 5 mei

1 minuut leestijd

WOUDENBERG - Vanaf alle openbare gebouwen in Woudenberg zal zondag 5 mei gevlagd worden. Het college van B en W heeft namelijk een landelijke richtlijn overgenomen. Volgens deze richtlijn moet er op bevrijdingsdag zelf of helemaal niet gevlagd wor-

R. van Doorn (RPF/GPV) betreurt deze gang van zaken, zo bleek gisteravond tijdens de rondvraag van de maandelijkse gemeenteraadvergadering. „Met grote verbazing hebben wij kennis genomen van uw besluit", aldus Van Doorn. Hij hoopte en wenste dat het college dit besluit terug zou draaien.

Burgemeester H. Harrewijn vond dat de overheid representatief moest zijn. Hij toonde begrip voor het reformatorische volksdeel. Van het gemeentepersoneel zal niemand tegen zijn persoonlijke gevoel in belast worden met het uitsteken van vlaggen op openbare gebouwen, zo antwoordde Harrewijn op een ^vraag van Van Doorn.

Van Doorn vond evenals C. Raatgever (SGP) dat landelijke richtlijnen echter geen wetten zijn die opgevolgd moeten worden. „Het is een treurige zaak. We zullen ons er toch bij neer moeten leggen", aldus Van Doorn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.