+ Meer informatie

Predikant onttrok zich aan kerk

1 minuut leestijd

SPAKENBURG — Een benoeming als docent godsdienst aan een opleidingsschool voor kleuterleidsters is de directe aanleiding dat de Spakenburgse predikant A. D. van den Heuvel zich aan de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt) onttrokken heeft.

De kerkeraad van ds. Van den Heuvel ging niet met die benoeming akkoord. Ondanks het feit dat de kerkeraad hem al in februari op non-actief gesteld had ging hij, met toestemming, nog wel in Spakenburg in de diensten voor.

Per 1 mei trad hij in dienst van de (niet vrijgemaakte) opleidingsschool. Om die reden besliste de kerkeraad dat hij vanaf die datum geen predikant meer is in de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt).

Ds. Van den Heuvel, die pas in 1976 vrijgemaakt werd, na zes jaar predikantschap bij de Gereformeerde Kerken, ziet de bezwaren tegen zijn prediking als hoofdmotief om hem het predikantschap te ontnemen.

In Spakenburg heerste reeds geruime tijd de mening dat ds. Van den Heuvel te snel aangenomen was (in 1976) als predikant. Hij heeft indertijd slechts één jaar kerkrecht gestudeerd bij prof. Kamphuis.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.