+ Meer informatie

Dode in Algiers bij onlusten

1 minuut leestijd

ALGIERS (AP) Veiligheidstroepen hebben gisteren in Algiers met schoten in de lucht honderden fundamentalistische moslims uit elkaar gejaagd die bij een moskee in de wijk Kouba bijeen waren gekomen voor het vrijdaggebed.

Volgens het Algerijnse persbureau APS is daarbij een dode gevallen en raakten 11 mensen gewond.

Kouba was de basis van Abassi Madani en Ali Belhadj, de voorzitter en vice-voorzitter van het Front voor Islamitische Redding (FIS), die vorige week werden gearresteerd.

Later verspreidde de onrust zich naar de wijken Diar-el-Djemaa en Oued-Ouchaieh, waar veiligheidstroepen barricades van demonstranten neerhaalden. Zo'n veertig mensen werden aangehouden.

Met het tumult rond de moskee werd een rustige week in Algiers verstoord. Sinds begin juni een protestcampagne van islamitische fundamentalisten op geweld uitliep, zijn 50 mensen omgekomen. De veiligheidspolitie heeft bijna 6000 arrestaties verricht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.