+ Meer informatie

OPROEP

1 minuut leestijd

In een Engels kersblaadje stond een bericht van een Engelsé soldaat, die aan boord van de „Johan van Oldenbarneveldt" eind Nov. 1945 op reis naar Indië, een Hollandse soldaat ontmoette, ongeveer 18 jaar oud, die hem vertelde, dat hij met enige kameraden apart godsdienstoefening hield, omdat zij zich niet konden verenigen met hetgeen in de preken gehoord werd. Een dochter van een mijner kennissen was deze zomer in Engeland en heeft daar de vader van die Engelse soldaat ontmoet. Hij vroeg of het niet mogelijk was, het adres van die jonge Hollandse soldaat te krijgen. De Engelse soldaat heeft de jonge Hollandse soldaat een blaadje gegeven genaamd „de Gospel Standard". De bedoeling van die vader is, om die Hollandse jongen dit blaadje geregeld toe te zenden, wanneer hij zijn adres tenminste wist.

Aangezien ik vermoed, dat dit een jongen van een onzer Gemeenten is, verzoek ik beleefd of die jongen zijn volledig adres aan mij wil doen toekomen.

KRIJGSMAN.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.