+ Meer informatie

Kerkelijk Leven in Afrika

1 minuut leestijd

AMSTERDAM — In Afrika werken ruim 1700 Nederlandse missionarissen, 73 zendingswerkers namens de protestantse kerken en 96 namens de geloofszendingen.

Dit blijkt uit een overzicht in het tijdschrift „Wereld en zending", waarvan het pas verschenen nummer geheel gewijd is aan Afrika. Dit tijdschrift voor missiologische bezinning en informatie is een uitgave van de Nederlandse Zendingsraad en de Nederlandse Missieraad.

Het nieuwe nummer bevat niet alleen een overzicht van de Nederlandse activiteiten in Afrika, maar geeft ook een beeld van het kerkelijk leven in dat continent. Een inzicht wordt verstrekt in de religieuze veranderingen in Afrika, zowel inzake de geloofsvoorstellingen als de geloofsbewegingen. Aandacht is er voor evangelisatie in Botswana, de plaats van de kerk in de socialistische landen van Afrika, de verhouding tot de Islam, en de zwarte theologie, onder meer van Allan Boesak.

Het nummer bevat tevens een lijst met recente literatuur over Afrika. Medewerkers aan dit nummer zijn o.a. dr. A. Droogers, J. P. Heyke, prof. dr. L. Hoedemaker, ds. C. M. Overdulve, prof. dr. J. Roldanus en dr. F. Verstraelen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.