+ Meer informatie

Ds. B. Haverkamp 45 jaar predikant

1 minuut leestijd

NIEUW-LEKKERLAND - Het is zondag 10 november vijfenveertig jaar geleden dat ds. B. Haverkamp, hervormd emeritus predilont te NieuwLeklterland, in het ambt bevestigd werd.

Berend Haverkamp werd op 5 maart 1920 in Groningen geboren. Hij bezocht het lyceum in Zwolle en studeerde aan de Rijksuniversiteit te Groningen. Ds. Haverkamp deed 10 november 1946 intrede te Langerak. Vandaar vertrok hij in 1949 naar Veen (N-B). In 1953 verbond hij zich aan Nieuw-Lekkerland, vanwaar hij in 1957 naar Blauwkapel ging. Vervolgens was ds. Haverkamp nog predikant te Nijkerkerveen (1967), Monster (1972) en Kesteren (1977). Hij ging op 1 mei 1985 met emeritaat.

Ds. Haverkamp is onder meer lid geweest van het bestuur van de Ondergrondse Kerk. Hij is thans nog lid van de raad van toezicht van het Reformatorisch Dagblad, voorzitter van de raad van toezicht van De Driestar en bijstand in hét pastoraat te Oud-Beijerland en St. Anthoniepolder.

In de Banierserie voor het gezin verscheen van hem "Paulus de heiden-apostel" en "De tent onder de wolk". Verder werkte hij onder meer mee aan de Banier Kalender en is hij medewerker van Om Sions Wil.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.