+ Meer informatie

Zwaar stuk

1 minuut leestijd

Het is een zwaar stuk, om van harte te geloven dat God de zonden vergeeft, het te geloven met toepassing op zichzelven, en met goede conciëntie het voor God te weten ook mijn zonden.

Het is een zwaar stuk, om te geloven dat God alle zonden vergeeft, en het allerzwaarste dat God zonden vergeeft alléén om het lijden en sterven van Jezus Christus, en dus op die enige grond te blijven rusten, op dit éne punt altijd de ogen.

Het hart is gestadig er om heen en er bij lang; kinderen en volwassenen zullen telkens weer op de vraag: „Hoe komt gij in de hemel?" antwoorden uit hun natuur: ,,Als ik vroom en braaf ben, als ik mij bekeer, als ik gehoorzaam ben, als ik waar berouw heb over mijn zonden, al is het hun zoëven gezegd wat de grond is, namelijk het Lam Gods, zo men daarop zijn zonden legt en in geloof zich wast in Zijn bloed en in dat reine water, waar God van spreekt. Weldra komen de nevengronden weer boven, en is de enige grond weder uit het geheugen!

H. F. Kohlbrugge

(„De ware Zelf beproeving")

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.