+ Meer informatie

ze groep is in eerste instantie ,,Het Hoogeland" opgericht", aldus de heer Veenstra.

1 minuut leestijd

Echter het bleef niet bij thuislozen. ,,Het Hoogeland heeft altijd open gestaan voor allerlei mensen die in moeilijkheden verkeren. De opvang van al deze mensen met hun verschillende problemen gebeurde eerst in één tehuis maar langzaam maar zeker zijn daar de huidige huizen uit voort gekomen. We staan nog steeds open voor mensen van allerlei gezindten. We zijn een tehuis met een protestants christelijke signatuur en wij vinden dat we vanuit het Evangelie moeten werken. Al ons personeel moet daar ook achter staan," zegt de heer Veenstra uit.

Was het vroeger de armoede die mensen deed zwerven, tegenwoordig spelen andere motieven een rol. ,,Door de sociale voorzieningen kent niemand echt meer armoede. Nu zijn het vaak mensen die problemen hebben in het milieu waar ze blijven of doordat een bestaand milieu wordt opgeheven. Dit laatste zie je wel op boerderijen waar de ouders zijn gestorven en de zoon alleen achter blijft. Deze mensen bieden wij een woonvorm aan waar ze zichzelf kunnen zijn."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.