+ Meer informatie

„Half februari kan deel van troepen in Azerbeidzjan weg"

1 minuut leestijd

BAKOE — De militaire commandant van de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakoe heeft gisteren gezegd dat wellicht half februari al een deel van de troepen kan worden teruggetrokken. Bovendien zou dan de avondklok, die vorige maand werd ingesteld na het etnische geweld en de daarop volgende nationalistische opstand in Azerbeidzjan, kunnen worden opgeheven.

Generaal Vladimir Doebinjak stond gisteren in Bakoe een groep journalisten te woord. Het waren de eerste verslaggevers die in de Azerbeidzjaanse hoofdstad werden toegelaten sinds het Sowjetleger hier op 20 januari de orde wist te herstellen.

Volgens Doebinjak zijn er „veel positief ingestelde krachten die trachten de situatie te normaliseren en een einde te maken aan het uitgaangsverbod". Desgevraagd zei hij dat de avondklok, die van elf uur 's avonds tot vijf uur 's ochtends van kracht is, „wellicht half februari" zou kunnen worden opgeheven. Voordien zou de spanning in de stad echter verder moeten zijn afgenomen, aldus de generaal.

Doebinjak zei verder dat de soldaten van het reguliere Sowjetleger -dat wil zeggen 5000 van de 17000 soldaten die in Bakoe' zijn ingezetdan naar huis zouden kunnen gaan. De militaire voertuigen zouden uit het straatbeeld kunnen verdwijnen, terwijl de resterende troepen van het ministerie van binnenlandse zaken ongewapend patrouilles zouden kunnen gaan uitvoeren, zo zei Doebinjak.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.