+ Meer informatie

Hoogspanning

1 minuut leestijd

Speurend met de neus naar beneden ben ik op zoek naar details. Af en toe dwalen m'n ogen wat verder weg over het veld. Opeens..., een ree, en als vanzelf duikt mijn lichaam in elkaar. De reebok kijkt, hij ziet me en... loopt op me af! Ik duik weer weg. Dichter en dichterbij komt het dier. Mijn hersenen werken onder hoogspanning. Wat zal ik doen? Voorzichtig omhoog gaan en hopen dat het dier niet wegspringt, of snel omhoog en direct afdrukken? Ik hoor hem snuiven, hij komt steeds dichterbij. Ik moet beslissen. Snel steek ik m'n hoofd omhoog. De reebok schrikt, staat even stil en pats, ik heb hem! Met genoegen zie ik de sierlijke sprongen van de bok. De bosrand is dichtbij en weg is-ie. Ik zit weer alleen in het gras en vergeet op te staan. Langzaam vloeit de spanning weg. Heb ik gedroomd?

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.