+ Meer informatie

Douane neemt 2,8 miljoen sigaretten in beslag

1 minuut leestijd

HAZELDONK (ANP) - De douane heeft in Hazeldonk bijna 2,8 miljoen sigaretten in beslag genomen. De partij lag in een Duitse vrachtwagen. De chauffeur had geen ladingspapieren en legde tegenstrijdige verklaringen af over onder meer de bestemming van de rookwaren.

Als de sigaretten in Nederland zouden zijn verkocht, was de fiscus er voor 300.000 euro aan accijnzen en omzetbelasting bij ingeschoten. De chauffeur is aangehouden en inmiddels in een snelrechtprocedure al veroordeeld tot drie maanden celstraf.

De douane nam de sigaretten in beslag tijdens een controle op dinsdag 29 oktober, maar maakte de vangst pas gisteren bekend. Toen de douane de vrac htwagen controleerde, zag ze in de laadruimte dozen patat. Omdat ze het niet vertrouwde, controleerde ze de lading met een containerscan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.