+ Meer informatie

RECENSIE

1 minuut leestijd

Sarina Brons-van der Wekken, Let op: liefde! Serie ‘Zorg voor elkaar’. Uitg. De Banier, Apeldoorn 2012, 139 blz., € 14,95.

De auteur is psychologe en moeder van drie kinderen. In dit fijnzinnige boekje schrijft ze voor jongeren van 14 jaar en ouder over seksualiteit. Ze doet dat op een heel open manier, zodat geen jongere hoeft te vragen wat ze bedoelt. Tegelijk op een kiese manier, waarbij de Schrift leidinggevend is. Vragen over zelfbevrediging, porno en losse seksuele contacten komen aan de orde. Het boekje is met veel invoelend vermogen geschreven en met oog voor de enorme verleidingen waaraan onze jongeren (en ouderen!) in dit mediatijdperk bloot staan.

Ik vroeg me alleen af hoe de opmerking op blz. 69, dat zelfbevrediging op zichzelf niet fout hoeft te zijn, zich verhoudt met de manier waarop er verder in het boekje over geschreven wordt.

Een boekje om in handen te geven van jongeren, maar ook van leidinggevende in catechese en jeugdwerk, om handvatten te krijgen om over dit teergevoelige onderwerp met jongeren te spreken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.