+ Meer informatie

Just between friends

2 minuten leestijd

Ik had niet gedacht dat het zó moeilijk zou zijn om over deze laatste weken te schrijven. Dit is nu al de vierde keer dat ik weer opnieuw begin. Is er dan niets schrijfwaardigs voorgevallen? Integendeel Maar alles staat zo in het teken van ons afscheid, dat ik nog meer dan anders het gevoel heb onszelf te veel op de voorgrond te zetten. Nou weet ik ook wel dat met een afscheidsspeech de sprekers hun best doen alleen het goede naar voren te brengen. Dat is wat je als herinnering wilt onthouden. Toch was juist de toespraak waarin ook de minder goede dingen naar voren kwamen, het meest ontroerend. We hadden zaterdagavond een Potluck Dinner met de kerkelijke gemeente. Iedereen bracht een warm of koud gerecht mee, zodat er een grote variatie aan schotels was. Heerlijk is dat en zo gezellig. Na de maaltijd kwam die toespraak. Foppes vriend gaf een terugblik over de jaren waarin hij Foppe heeft leren kennen van school- en kerkvergaderingen en de vele persoonlijke gesprekken. Het was in zekere zin een samen opgroeien. Leren van eikaars fouten en ondervindingen. Maar vooral het leren luisteren naar wat de Heere tot ons zegt in Zijn woord. Dan is er maar één conclusie te trekken: alle roem is uitgesloten. En blijft er alleen be-wondering en ver-wondering over voor wat de Héére heeft willen doen. Het is echter goed om terug te kijken: het geeft moed om verder te gaan. En moed heb ik wel nodig. Anders is de verleiding groot om letterlijk bij de pakken en dozen neer te gaan zitten. Hoe komt een mens toch aan zo 'n hoop rommel? Ook zijn er wat problemen opgedoken met de verkoop van ons huis, we weten niet goed waar we aan toe zijn. Zo wordt ons vertrouwen in de Heere wel op de proef gesteld. Hoe dan ook, al zal het misschien anders gaan dan we gehoopt hadden: Alles sdl reg kom!

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.