+ Meer informatie

Giftige grond in Den Helder: geen woningen

1 minuut leestijd

DEN HELDER — De gemeente Den Helder zal de bouw van 82 woningwetwoningen, een kerk en een verenig^gsgebouw voorlopig moeten uitstellen nu is gebleken dat de grond, waarop een en ander moet komen, giftige stoffen bevat.

Vorige week zou de eerste paal de grond ingaan. Het college van b en w besloot dit uit te stellen totdat de uitslagen van het grondwateronderzoek, uitgevoerd door de provinciale waterstaat van Noord-Holland, binnen zijn. Op de bouwgrond, waar de gemeente eigenaar van is, heeft een gasfabriek gestaan. Vorig jaar werden de laatste resten van de fabriek afgebroken. Het gemeentebestuur besloot enkele maanden geleden op eigen initiatief een bodemonderzoek in te stellen.

Het bodemonderzoek wees uit dat het voormalige terrein van de asfabriek, aan de rand van de visuurt, in ieder geval de stoffen tolueen, benzeen en fenol bevat.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.