+ Meer informatie

Boycot

1 minuut leestijd

„Boer Koekoek heeft de Boerenpartij opgeheven voordat de kiezers het zouden doen", schreef een opinieblad onlangs spottend. We laten die . opmerking voor wat ze is maar stellen anderzijds vast dat de omzetting van de Boerenpartij in Rechtse volkspartij een toch wel verrassend besluit was. Toegegeven, een naam is betrekkelijk '. en een naamsverandering hoeft niet direct ingrijpende gevolgen te hebben, maar een dergelijk besluit moet toch een bepaalde achtergrond hebben. Zou Koekoek soms zijn koers verlegd hebben? Zo ja, dan moet dat blijken uit de verkiezingsbijeenkomsten die de „nieuwe" partij belegt. We richtten ons daartoe tot de lijsttrekker van de Rechtse volkspartij met het verzoek of hij daaromtrent informatie kan verschaffen. Maar zo gemakkelijk gaat dat niet. Inderdaad, de partij heeft verkiezingsbijeenkomsten belegd ' maar nadere gegevens worden niet aan het Reformatorisch dagblad verstrekt, zo geeft Koekoek te kennen. Waarom niet? „Omdat ik jullie veel te goed ken. Jullie zijn veel te bang dat de SGP en het GPV

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.