+ Meer informatie

Economisch kort

2 minuten leestijd

• De resultaten van de aardewerkfabriek De Porceleyne Fles uit Delft zijn in de eerste helft van dit jaar achtergebleven bij de prognose. Het jaar 1991 kan niet bevredigend worden afgesloten, aldus de directie. Vooral het tegenvallende toeristenbezoek, in het eerste kwartaal veroorzaakt door de Golfcrisis, heeft zich tegen de verwachting in niet hersteld. • De VRG-groep (kantoorsystemen, grafische systemen, papierdivisie) verwacht dat de nettowinst dit jaar op circa ƒ 90 miljoen zal uitkomen (1990: ƒ 66,5 miljoen). Deze vermoedelijke uitkomst is echter gekleurd, omdat er ƒ 30 miljoen bij zit uit een positief saldo van bijzondere baten en lasten. In het derde kwartaal was sprake van een verder afvlakkende winstgroei. Op grond van de gang van zaken tot dusverre wordt voor geheel 1991 een daling van het resultaat verwacht van circa 10 procent. • De nettowinst van de produktenhandel Alanheri is over de eerste negen maanden van het jaar verdrievoudigd, terwijl de onderneming voor het vierde kwartaal eveneens een positief resultaat verwacht. Alanheri boekte over de eerste negen maanden dit jaar een nettowinst van ƒ 1,55 miljoen tegen ƒ 502.000 over dezelfde periode van 1990. Aalbers Europe Consultancy heeft gisteren in Arnhem met de Russische onderneming Sitall een contract voor samenwerking gesloten. Zij hebben een gezamenlijke onderneming opgericht die gaat werken onder de naam Black Swan en rekent op een jaaromzet van zestig tot tachtig miljoen dollar. • De geconsolideerde winst van Daimler-Benz, het grootste industriële concern in Duitsland, is in de eerste negen maanden van dit jaar met 4,5 procent gestegen tot 1,38 miljard mark. De omzet groeide met 10,8 procent tot 67,38 miljard mark. • De nettowinst van Koninklijke Sphinx (sanitair, keramiek) is in het op 1 april begonnen boekjaar met 15.2 procent gestegen tot ƒ 13,1 miljoen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.