+ Meer informatie

HOE VERDER MET fflLIEU ?

2 minuten leestijd

CEAÜSESCU Iffl GOEDE JAGER ? De boswachter vertelde dat Ceausescu dieren doodde bij voederbakken en gebruik maakte van felle lichten, waardoor de dieren niets meer konden zien. Hij ging ook met helikopters boven zijn jachtgebieden vliegen. Het waren er wel dertig. Maar hij ging ook in huizen zitten. Dan schoot hij de dieren gewoon vanuit de ramen dood. Hij liet -ook een tentoonstelling inrichten. Dan kon iedereen zien hoe goed hij jagen kon. Dan zag je een bruine beer die door hem geschoten was. Maar je moet niet vragen hoe hij dat deed. Ceausescu heeft een half dood paard aan een paal geknoopt en toen de beer daar op afkwam, heeft hij die beer doodgeschoten. Iedereen kon nu zien dat hij de beste jager was. Ik zal een paar trofeeën noemen: schedels, slagtanden van een wild zwijn en tenslotte een paar geweien van herten. Den Haag - De afgelopen week zijn verschillende mensen bijeen geweest om te overleggen hoe het nu verder moet met ons milieu. Het gaat steeds slechter met ons milieu. Steeds meer zure regen, vuile lucht e.d. zijn daar het gevolg van. De natuur wordt steeds ongezonder en veel mensen krijgen van allerlei ziekten, die er vroeger niet waren. Waardoor komt dan al die milieuverontreiniging? Dat komt door de uitlaatgassen van auto's en fabrieken. En zo zijn er nog veel meer oorzaken te bedenken. Er worden v/el allerlei nieuwe dingen bedacht. Zo v/orden er nu ook auto's gemaakt die vriendelijker zijn voor het milieu. Bij de fabrieken zijn ook verschillende maatregelen getroffen. Maar of het zal helpen met het toenemende aantal autorijders en fabrieken, is nog maar de vraag. •/e zullen hopen dat er wat op gevonden wordt en dat door goede maatregelen het weer iets beter zal gaan met ons milieu. Ondanks dat het er nu niet veel op lijkt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.