Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Koekjes met glazuur

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Koekjes met glazuur

2 minuten leestijd Arcering uitzetten

Mmm…. deze koekjes zijn heerlijk, zeker door het glazuur erop. Let erop dat ze tijdens het bakken meer onderwarmte dan bovenwarmte krijgen.

Ingrediënten

* 500 g bloem * 350 g roomboter * 175 g poedersuiker * 5 g zout * 1 zakje vanillesuiker

GLAZUUR: * 325 g poedersuiker * 17 g zetmeel * 4 g vanillesuiker * 40 g eiwit

Bereiding

* Meng boter, suiker en zout. Doe daarna de bloem erbij, zodat je een deeg hebt.

* Rol het deeg uit op ongeveer 5 mm.

* Leg de uitgerolde plak in de koelkast. (Je kunt hem dus het beste op een bakplaat uitrollen.)

* Meng het glazuur goed.

* Bestrijk de deegplak met het glazuur.

* Laat de deegplak ongeveer een halfuur opstijven in de koekast.

* Snijd koekjes van 3 x 7 cm, of steek vormpjes.

* Bak de koekjes 15 tot 20 minuten in de oven op 160 graden.


Vanillebatons

JACOBINE V/D BOS

Vanillebatons! Vroeger hadden wij ze thuis weleens. Vooral vanwege het glazuur op de koekjes vond ik ze altijd erg lekker.

Toen ik in eerste jaar van de banketbakkersopleiding zat, deed ik mee aan de jeugdvakwedstrijden met koekjes en gebakjes. Hiervoor heb ik de koekjes uit dit recept gemaakt. Helaas heb ik de wedstrijd niet gewonnen, maar de koekjes waren wel erg lekker.

Het afbakken van deze lekkernij gaat thuis iets lastiger dan in de bakkerij, waar we speciale ovens hebben.

De vanillebatons moeten namelijk meer onderwarmte hebben dan bovenwarmte.

Dus als je alleen de onderkant van de oven aan kunt doen, dan is dat handig voor dit recept.

Lukt dat niet, dan is het ook een mogelijkheid om een lege bakplaat boven de koekjes leggen, zodat er niet te veel bovenwarmte is.

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 14 november 2018

Terdege | 148 Pagina's

Koekjes met glazuur

Bekijk de hele uitgave van woensdag 14 november 2018

Terdege | 148 Pagina's