+ Meer informatie

Vermiste vrouw waarschijnlijk vermoord

2 minuten leestijd

KERKRADE/LINZ - De Oostenrijkse politie heeft nog steeds geen spoor gevonden van de waarschijnlijk vermoorde 27-jarige Gabriëlle Widdershoven uit Kerkrade.

Honderd leeriingen van de Oostenrijkse politieschool zoeken nog steeds met man en macht in de bossen rond Ohlsdorf. Intussen staat het volgens de politie van Linz vrijwel vast dat mevrouw Widdershoven door de 48jarige Tsjech J. M. werd gewurgd.

Dat zei staatssecretaris drs. H. J. Simons gisteren in de Rotterdamse Doelen op een congres over zijn nota "Werken aan zorgvernieuwing", georganiseerd door het Nederlands Studiecentrum. Dit eerste congres gewijd aan het plan-Simons werd bezocht door enkele honderden bestuurders uit de gezondheidszorg.

Brandblusbeleid

Het nemen van kleine stappen is volgens Simons overigens niet hetzelfde als het voeren van een ad hoc brandblusbeleid, maar wel een strategie die is gericht op innovatie aan de hand van de dagelijke realiteiten en haalbaarheden. „Misschien moeten we ook niet meer praten over stelselherziening", aldus Simons, „dat suggereert te gauw dat we de hele zaak gaan omgooien. Laten we er alsjeblieft voor oppassen dat discussies over de lange termijn reële daden op korte termijn in de weg staan. Overeenstemming over de doelen is belangrijk. Over de doeltreffendheid, uitvoerbaarheid, politieke en maatschappelijke aanvaardbaarheid van de middelen kan worden gediscussieerd". Hij constateerde dat vele bestuurders in de ge

Verder stelde Schellekens dat het huidige en verwachte personeelstekort een tijdbom legt onder het hele systeem. Een goede honorering en imagoverbetering moeten volgens hem absolute topprioriteit krijgen om te voorkomen dat de zorgverlening moet worden ingekrompen.

Koster: „Ik ga ervan uit dat het basispakket dat men voor ogen heeft, breder is dan in Verandering Verzekerd {het plan van de commissie-Dekker, red.) Ook ga ik ervan uit dat in het aanvullende pakket andersoortige voorzieningen opgenomen zullen worden dan het vorige kabinet voorstelde. Voor ons is het onaanvaardbaar als het aanvullende pakket uit essentiële zorgonderdelen

Huisartsen

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.